Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 1-2 septembrie 2016, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi se desfăşoară prima ediție a  sesiunii de comunicări “Atelierele restaurării”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu “Asociaţia Conservatorilor şi Restauratorilor din Romania” - A.C.R.R.O, a reunit profesori şi experţi în conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, din întreaga ţară. La deschiderea oficială a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În prima parte, participanţii la sesiunea de comunicări au prezentat şi analizat o serie de aspecte privind conservarea bunurilor de patrimoniu, diferite modalităţi şi soluţii de transport, conservare şi expunere, precum şi metode de etalare în expoziţia de bază la Muzeul  Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Cea de a doua parte a evenimentului, care se va desfăşura în data de 2 septembrie a.c., este rezervată unor excursii documentare la Ansamblul Mănăstirii Voievodale Măxineni, jud. Brăila, la biserica „Precista”, dar şi la Muzeul Satului „Petru Caraman” şi Muzeul Pescăresc din pădurea Gârboavele, jud. Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook