Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În solidaritate cu toţi cei care au fost zdrobiţi sufleteşte de vestea cutremurătoare a tragicului accident rutier din data de 7 septembrie 2016, din localitatea Folteşti, judeţul Galaţi, în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi copii cu vârste şi viaţă de îngeri, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Parohia Folteşti sprijină cele două familii greu încercate atât prin rugăciune şi asistenţă religioasă, cât şi material, spre a-i conduce spre zorile luminoase ale Împărăţiei lui Dumnezeu pe cei doi copii nevinovaţi.

La acest moment plin de tristeţe, dar şi de speranţă în Învierea Mântuitorului Hristos, ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian a transmis familiilor îndoliate şi întregii comunităţi parohiale din loc. Folteşti următorul mesaj:

Întristata şi mult îndurerata familie,

Iubiţi participanţi la marea suferinţă a noastră, a tuturor,

prin plecarea „îngerilor” de lângă noi!

Ca toţi cei cu suflet şi cu inima sensibilă, am fost cutremuraţi de vestea accidentării mortale, la Folteşti, a „ îngeraşilor”  Cosmin-Andrei Braileanu şi Florin Octavian Iacob, care, nevinovaţi, se bucurau, se jucau şi încercau să-şi exprime, în curaţia lor, frumuseţea vieţii, acolo unde copiii zburda ca mieluşeii printre florile multicolore ale câmpului.

Dar, din nefericire,  nechibzuinţa, neatenţia, cutezanţa prin viteza nefirească şi conducerea iraţională a unui autovehicul i-au secerat ca pe nişte spice din „lanul de grâu” al comunităţii, al familiilor şi al şcolii, pentru care erau pregătiţi să se întoarcă spre a-şi continua jocul lor nevinovat şi copilăresc, împletit cu dorinţa de învăţătură.

Se cuvine a aminti şi faptul extrem de important al cuminţeniei lor, al prieteniei lor, dar şi al sensibilităţii lor pentru credinţă, întrucât participau, cu multa bucurie, la sfintele slujbe, în biserică şi la unele programe educaţionale şi filantropice ale parohiei.

Doamna preoteasa şi părintele Emilian Oprişan le-au fost ca şi părinţi adoptivi, spiritual şi chiar material, iar la locul tragediei sfinţia sa a aprins de îndată candela nemuririi şi a mângâiat cu prezenţa sa pe cei cutremuraţi şi zdrobiţi de durerea din familiile greu încercate.

Acum ne unim forţele sufleteşti, ştergem lacrimile şi privim în Sus, spre corurile de îngeri care-i primesc în rândurile lor pe aceşti doi frăţiori ai lor de pe pământ, Cosmin-Andrei şi Florin Octavian. Ne unim cu toţii în rugăciune spre a le uşura şi lor, dar şi familiilor îndoliate, calea spre bunătatea şi iubirea Mântuitorului, Care ne-a învăţat să credem că locul cel mai sigur al celor ce-L iubesc este Raiul, în care îi aşteaptă pe aceşti mucenici copii nevinovaţi, de unde ne vor trimite tuturor un mesaj sfânt:

„Oameni, părinţi, dascăli şi voi, toţi semenii, iubiţi-vă copiii şi, mai cu seamă, opriţi viteza neraţională şi secerătoare de vieţi nevinovate! Opriţi viteza morţii de pe cărările Vieţii! Lăsaţi copiii şi oamenii să meargă fără teamă de moarte pe cărările Vieţii!”

Dumnezeu să-i aşeze în rai pe Cosmin-Andrei şi Florin Octavian!

Cu părinteşti condoleanţe şi arhiereşti binecuvântări,

† Casian,

ARHIEPISCOPUL DUNĂRII DE JOS

Galaţi, 9  septembrie 2016

Prin implicarea preotului paroh, a membrilor Consiliului şi Comitetului parohial s-au acordat, pe lângă sprijinul spiritual-moral, atât de necesar în aceste clipe de grea suferinţă, şi ajutoarele materiale pentru buna organizare a rânduielii slujbei de înmormântare şi a pomenirilor ce se vor săvârşi în zilele următoare pentru odihna sufletelor celor doi copii nevinovaţi.

Totodată, Chiriarhul Dunării de Jos adresează din nou îndemnul ca, în sfintele biserici, preoţii şi credincioşii să se roage pentru toţi conducătorii auto, astfel încât cărările vieţii să nu se mai transforme în iadul morţii, prin viteză excesivă şi conducerea iraţională a vehiculelor, ce duc la atâtea accidente cărora le cad victime, zi de zi, oameni nevinovaţi!

Dumnezeu să-i odihnească împreună cu cei drepţi în Împărăţia Sa!

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook