Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 20-21 septembrie 2016, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a organizat sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească.

În conformitate cu prevederile Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi în lumina hotărârilor Sfântului Sinod, cei 8 tineri candidaţi au susţinut mai întâi proba psihologică (20 septembrie), după care, în cea de a doua zi a examenului, au participat la  proba practică la disciplina Liturgică prin participarea activă la strană la slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial prin susţinerea probelor scrisă şi orală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor fi repartizaţi în parohii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook