Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a aşeza anul 2016 sub dublul generic de „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox“ şi de „An comemorativ al Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti“, a prilejuit şi în Arhiepiscopia Dunării de Jos organizarea şi derularea a diverse proiecte sau programe educaţionale şi de cinstire a Sfântului Antim Ivireanul.

În acest context, în seara zilei de 22 septembrie 2016, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din municipiul Galaţi a fost gazda unui spectacol – remember intitulat „Calea Adevărului“.

Spectacolul, pus în scenă de compania teatrală Civic Art CvM din București, reprezintă un binecuvântat prilej de a evoca şi cinsti, într-o manieră aparte, chipul luminos, viaţa de sfinţenie, opera nemuritoare şi martiriul Sf. Antim Ivireanul.

Publicul gălăţean a răsplătit cu aplauze îndelungate prestaţia actorilor Petre Moraru, Cristina Moldoveanu, Corneliu Jipa, Adrian Anghel, Răzvan Niţu şi Marian Ciripan, piesa de teatru fiind apreciată de toţi cei prezenţi.

Evenimentul s-a dorit a fi şi o pregătire duhovnicească pentru prăznuirea, în 27 septembrie, a Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul şi, totodată, o formă de mulţumire pentru istoricul act de la 27 septembrie 2009, când Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de Arhiepiscopie iar întâistătătorului ei, la slujirea de Arhiepiscop.

Spectacolul „Calea Adevărului“ va fi pus în scenă şi în data de 23 septembrie a.c., la Brăila, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ana Aslan“ din municipiu, după ce, în 21 septembrie, actorii companiei teatrale Civic Art CvM au bucurat publicul din municipiul Tecuci.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook