Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 23 septembrie – 31 octombrie 2016, în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, iubitorii de artă din municipiul Galaţi pot vizita „Grădina cu îngeri“ – o expoziţie de excepţie a cunoscutei artiste, Silvia Radu.

În „Grădina cu îngeri“, sunt reunite numeroase lucrări de sculptură, pictură şi basorelief din toate etapele şi ariile stilistice ale artistei.

Vernisarea expoziţiei a avut loc în data de 23 septembrie a.c., în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a unor directori de instituţii muzeale din oraş, a iubitorilor de artă şi frumos, precum şi a elevilor Secţiei „Patrimoniu cultural“ de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ şi ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi.

„Asemenea florii soarelui, a arătat Înaltpreasfinţitzul Părinte Arhiepiscop Casian, Silvia Radu ne îmbogăţeşte cu «sclipirile luminoase» ascunse în sufletul ei, transmise în idei profunde şi apoi transpuse în viul culorii, pe şevalet, în carnea lemnului, a pietrii ori a metalului, din care apoi ne redă, printr-o muncă de Sisif, icoane, tablouri pastelate şi figuri sculptate, dintre care o parte se ridică de la starea materială la cea angelică. Aripile angelice atotprezente în creaţia Silviei Radu nu sunt altceva, decât neîncetate ridicări din tristeţea păcatului, pe aripile îngereşti ale rugăciunii, la bucuria prezenţei binecuvântării şi iertării părinteşti şi cereşti“.

Evenimentul se înscrie în calendarul manifestărilor culturale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul cinstirii, în Patriarhia Română, a Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul şi a tipografilor bisericeşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook