Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 septembrie a.c., în prima săptămână a noului an şcolar, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat îndătinata consfătuire cu profesorii de religie din judeţul Galaţi.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala de conferinţe Melchisedec Ştefănescu din cadrul Centrului Eparhial a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pentru cadrele didactice care predau Religia în judeţul Galaţi.

În deschiderea întruniri, Chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească.

În continuare, a fost analizată situaţia orei de Religie în contextul misionar actual, accentuându-se exigenţele şi criteriile stabilite prin Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la îmbunătăţirea actului didactic şi s-a făcut o diagnoză a procesului educaţional la disciplina Religie pentru anul şcolar 2016-2017.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi aspecte privind aplicarea noii programe la clasa a V-a şi abordarea unei strategii în vederea elaborării noilor programe pentru clasele de liceu, motivarea existenţei compendiului pentru toate disciplinele de la clasa a V-a, până la tipărirea manualelor pentru fiecare disciplină, folosirea auxiliarelor existente în contextul Ordinului 4576/09.08.2017, organizarea concursurilor şcolare în anul şcolar 2017-2018 şi reevaluarea parteneriatelor cu parohiile şi implicarea mai atentă a profesorilor de Religie la programele Bisericii.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook