Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 29 septembrie 2017, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, aflat într-o vizită oficială în țara noastră. La întrevedere a mai participat și Excelența Sa Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România.

Eminenţa Sa Cardinalul Leonardo Sandri și-a exprimat bucuria de a-l revedea pe Preafericitul Părinte Patriarh și a transmis salutările din partea Papei Francisc și a cardinalilor adresate Preafericirii Sale.

Cardinalul Sandri a apreciat lucrarea importantă pastorală și misionară desfășurată în Italia de către Patriarhia Română prin Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

De asemenea, Eminența Sa a adresat aprecierile sale cu privire la proiectul și construcția Catedralei Naționale.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Eminenței Sale Cardinalul Leonardo Sandri pentru bunele relații dintre cele două Biserici materializate prin găzduirea unor comunități ortodoxe românești și acordarea unor burse de studiu pentru tinerii teologi ortodocși.

Patriarhul României a apreciat buna colaborare dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti și Institutul Pontifical Oriental, privind folosirea bibliotecii acestui institut de către studenţii ortodocşi români care urmează cursuri de teologie ortodoxă la Roma.

În cadrul întâlnirii au mai fost luate în discuție provocările sociale și pastorale ale fenomenului migrației, secularizarea accelerată și necesitatea reafirmării identității creștine europene.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

*

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale și Mare Cancelar al Institutului Pontifical Oriental, s-a născut în 18 noiembrie 1943 la Buenos Aires, Argentina. Excelenţa sa a fost hirotonit preot în 2 decembrie 1967 și deține un titlu de doctor în drept canonic acordat de Universitatea Pontificală Gregoriană.

În 1971 a intrat în Academia Pontificală Eclesiastică, iar în 1974 a slujit la nunțiatura din Madagascar. Din 1977 până în 1989, a lucrat la secretariatul de stat. În 1989 a fost trimis în Statele Unite consilier la nunțiatură și a slujit ca reprezentant papal la Organizația Statelor Americane.

În 22 iulie 1997 a fost numit Arhiepiscop de Cittanova și Nunțiu Apostolic în Venezuela. El a fost hirotonit episcop în data de 11 octombrie a acelui an.

1 martie 2000 a fost momentul în care a fost numit Nunțiu Apostolic în Mexic, iar mai târziu, în 16 septembrie, Membru supleant pentru Departamentul Afaceri Generale al Secretariatului de Stat. În 9 iunie 2007 l-a înlocuit pe Cardinalul Ignace Moussa I Daoud ca prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale.

La rangul de Cardinal a fost ridicat de Papa Benedict al XVI-lea în consistoriul din 24 noiembrie 2007.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook