Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Deschiderea noului an şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a debutat, firesc, cu oficierea Sfintei Liturghii în capela instituţiei de învăţământ, la care a participat şi Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La slujbă au participat toţi cei 414 elevi înscrişi, împreună cu părinţii lor, între care s-au aflat şi micii elevi din clasele 0-7 ale ciclului primar şi gimnazial, plini de entuziasm şi de bucuria revederii colegilor, profesorilor şi a şcolii pe care o îndrăgesc aşa de mult.

La momentul cuvenit, mulţi elevi seminarişti au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a săvârşit rânduita slujbă de Te-Deum, după care a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit elevilor, părinţilor şi profesorilor cu ocazia începerii noului an şcolar.

După programul liturgic din capelă, în curtea seminarului andreian a avut loc festivitatea de deschidere a cursurilor, cu intonarea Imului Naţional de către toţi participanţii la eveniment, rostirea de rugăciuni şi alocuţiuni dedicate momentului.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos a purtat un dialog de suflet cu elevii seminarişti de la clasele liceale, încurajându-i şi îndemnându-i să îmbine rugăciune cu studiul temeinic pentru a oferi bucurie părinţilor lor şi a fi exemple bune în societate.

Solemnitatea de deschidere a anului şcolar 2018-2019 s-a încheiat cu vizitarea sălilor de curs, binecuvântarea elevilor la locurile lor de studiu şi stropirea cu aghiasmă a claselor pregătite pentru primirea elevilor.

Anul acesta, în cadrul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi activează 35 de profesori, 148 de elevi sunt înscrişi la liceu, la secţiile pastorală şi patrimoniu-cultural, precum şi 226 de elevi înscrişi la ciclurile primar şi gimnazial.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook