Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 1 septembrie, în localitatea Moscu din judeţul Galaţi, s-a desfăşurat ediţia a VII-a a Festivalului dulciurilor.

Evenimentul organizat de parohia Moscu s-a constituit  ca un regal de patiserie oferit de doamnele din această localitate și din localitățile din jur. 37 de doamne și domnișoare au reușit să încânte privirile și papilele gustative atât cu preparate tradiționale, cât și cu preparate complexe și rafinate. Alături de cele trei vitrine încărcate cu fel de fel de dulciuri au fost expuse şi rafturi cu dulceață, șerbet, peltea, gem sau sirop natural de fructe, pregătite cu multă pricepere de 25 de gospodine din sat. Au fost pregătite pentru eveniment 52 de sticle de sirop de vișine, ghimbir cu lămâie, mentă, mure, zmeură, trandafir, flori de păpădie, căpșuni, soc și afine, 11 borcane de șerbet de mure, căpșuni, trandafiri, flori de tei și flori de salcâm, 230 de borcane de gem, peltea şi dulceață de ceapă, ardei iute, ardei bulgăresc, sfeclă roșie, kiwi, kumquoat, portocale, mure, nectarine, căpșuni, pepene galben cu muguri de brad şi ananas, rodii, nucă, smochine, mure, caise şi zmeură.

 Cei care au participat la eveniment s-au delectat cu momente artistice prezentate de tinere talente din zona de nord a judeţului Galaţi. Festivalul a fost încununat cu un concurs în urma căruia a fost desemnată Regina Dulciurilor 2019, în persoana doamnei Palade Ioana, care a concurat intensă cu alte 9 doamne foarte pricepute în arta patiseriei. Prima probă a cuprins o serie de întrebări din zona de gastronomie, a doua a fost cea a degustării și a depistării ingredientelor folosite, iar ultima, numită şi „proba cântarului“ a fost o probă de îndemânare practică.

Din partea organizatorilor, ca semn al recunoștinței, persoanelor implicate în susținerea evenimentului le-au fost oferite medalii și diplome, iar doamnelor participante la concurs le-au fost oferite diverse premii.

În urma acestui eveniment, prin vânzarea produsele expuse, a fost strânsă suma de 6000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru susținerea activităților grupului de tineri „Mlădițele iubirii“ al parohiei Moscu, care, la final a oferit un program artistic format din dansuri populare și moderne, presărat cu momente vesele.

Pr. Ionuţ Iordache

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook