Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 15 septembrie, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui eveniment cultural-artistic de excepţie intitulat „Vocile Dunării“, susţinut de Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi.

Evenimentul, binecuvântat de către chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat în grădina Muzeului eparhial şi a deschis stagiunea de toamnă a Teatrului Muzical gălăţean.

Pe scena amplasată în primitoarea Grădină a Palatului Episcopal, orchestra şi corul şi-au susţinut programul artistic sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi, dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din Galaţi.

Programul a cuprins un periplu prin cele mai frumoase pagini muzicale dedicate Dunării, fluviu emblematic pentru oraşul Galaţi.

Solişti ai teatrului gălăţean, precum Mihaela Alexa, Florin Bobei, Adrian Mărginean şi Valentin Vasopol, susţinuţi de orchestra şi corul teatrului, au dat viaţă unor armonii vieneze celebre dar şi unor ritmuri specifice româneşti, creând astfel legături spirituale unice între culturi diferite, aşezate pe malul aceluiaşi fluviu: Dunărea.

Concertul s-a bucurat de un real succes, sutele de gălăţeni prezenţi la eveniment, apreciind prestaţiile de excepţie ale artiștilor.

La final, publicul impresionat de interpretarea muzicală a pieselor din concert a răsplătit prestaţia artiştilor cu îndelungate ropote de aplauze.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook