Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 19-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenți la Sfânta Liturghie au fost împărățiți cu Sfintele Taine.

În cadrul slujbei, cucernicul diacon Vlad-Cosmin Sârbea a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Pleșa, Protopopiatul Târgu Bujor, județul Galați.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelicădin această duminică de la Sfântul Luca, în care se vorbește despreiubirea pe care trebuie să o manifestăm față de vrășmașii noștri.

„Mântuitorul ne invită astăzi la un exercițiu greu, de a trece dincolo de opiniile și convingerile personale care pot fi considerate bune. Dar dacă acestea nu pot ajuta nici măcar pe un singur om, ne dăm seama că ele nu sunt atât de bune, ele sunt bune doar pentru noi, dar nu și pentru ceilalți oameni. Evanghelia de astăzi ne arată că ceea ce este bun doar pentru mine nu este de fapt bun și pentru ceilalți oameni.

Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne arată că noi iubim numai pe cei ce ne iubesc pe noi, însă ne avertizează că această iubire este o iubire nedeplină, limitativă și mică care nu ajută prea mult. El ne îndeamnă să încetăm a face bine numai celor care ne fac bine și pe care îi iubimca urmarea a binelui pe care ei ni l-au făcut. [...]

Cei care sunt ai nimănui în lumea aceasta sunt preferații Domnului nostru Iisus Hristos, căci pentru aceștia El a venit în lume, iar Biserica este azilul, spitalul, orfelinatul, familia celor fără de familie, mângâierea celor fără de mângâiere și bucuria celor fără de bucurie. Tot ceea ce înseamnă minus în viața semenilor completează Domnul prin Biserica Lui“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La chinonic, un tânărul de numai 12 ani din parohia gălățeană „Sfântul Grigorie Teologul“, cu o voce duioasă și plină de sensibilitate a interpretat pricesne și cântece închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.Întrucât astăzi este și ziua de naștere a acestui copil deosebit, Părintele Arhiepiscop l-a felicitat și i-a dăruit un buchet de flori pentru anii frumoși pe care îi împlinește și pentru bucuria pe care o aduce în sufletele credincioșilor, ori de câte ori cântă în Sfintele noastre Biserici.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți și le-a oferit iconițe.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook