Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În a doua zi a Sfintelor Paşti, în acest an în municipiului Tecuci au fost organizate manifestări spirituale, educaţionale, culturale şi social-filantropice,cu prilejul sărbătoririi în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Municipiul Tecuci se bucură duhovniceşte la sărbătoarea Sfântului Gheorghe încă din anul 1995 când, la propunerea Consiliului Local şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Marele Mucenic al lui Hristos a devenit ocrotitor spiritual al credincioşilor din acest oraş.

Sfântul Gheorghe este purtător de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Şi anul acesta, slujitorii Sfintelor Altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulţimea rugătoare a credincioşilor s-au aflat în unitate sfântă cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Iachint de Vicina“ din municipiul Tecuci.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi, tineri şi vârstnici deopotrivă, profesori şi oameni de cultură, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Membrii corului bărbătesc „Zestrea“ din parohia Barcea Nouă, judeţul Galaţi, îmbrăcaţi în haine tradiţionale româneşti au oferit răspunsurile liturgice şi au susţinut la chinonic un program cultural-educativ ce a cuprins interpretarea de cântece religioase şi patriotice.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiaţi14 elevi, participanţi la diverse concursuri şi olimpiade judeţene şi naţionale.

Pe lângă premiile în bani, tinerii au primit şi daruri de carte, icoane şi le-a fost înmânată solemn, pe solea catedralei tecucene, Diploma „Tinereţe şi credinţă“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot astăzi, prin grija şi implicarea membrilor organismelor parohiale, credincioşilor prezenţi la slujbă le-au fost oferite peste 500 de pachete cu alimente tradiţionale în cadrul natural al parcului din jurul catedralei din Tecuci.

De asemenea, clericii şi voluntarii parohiali au oferit o masă caldă şi pachete cu alimente neperisabile la peste 300 de persoane cu posibilităţi materiale reduse, bătrâni singuri şi nedeplasabili, dar şi familii cu mulţi copii.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook