Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Perioada Postului Adormirii Maicii Domnului este un moment de bucurie duhovnicească în parohia Viziru de Jos prilejuit de desfăşurarea celei de-a XVI-a ediţii a taberei de tineret, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian al Dunării de Jos.

În acest an la activităţile derulate în tabară au participat tinerii din parohia Viziru de Jos, cărora li s-au alăturat 20 de elevi de la Aşezământul social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi, 10 tineri de la parohia Pechea IV din judeţul Galati, precum şi tineri din parohiile învecinate.

Ca în fiecare an tabara de vară are un program ce îmbină rugăciunea cu programele de odihnă activă, astfel dimineaţa se săvârşeşte Utrenia şi Sfânta Liturghie, după micul dejun, se desfăşoară activităţi culturale: muzică psaltică, icoană pe sticlă, poezie şi teatru religios şi artizanat; activităţi sportive şi recreative, iar seara se săvârşeşte Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului.

Duminică, 12 august, atât credincioşii, cât şi participanţii la tabară s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfiţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost rostite de către tinerii participanţi la tabara de vara.

După Sfânta Liturghie a fost sfinţit Centrul social parohial care a fost pus sub ocrotirea Sfântului Drept Simeon, Acoperamântului Maicii Domnului şi Sfântului Ierarh Nectarie.

Slujba s-a încheiat cu o agapă la care au participat tinerii implicaţi în desfăşurarea taberei de vară.

Eugenia Notarescu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook