Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 2 decembrie 2017, a avut loc la Galați întâlnirea anuală pe ţară a membrilor Asociaţiei „Oastea Domnului“.

Întâlnirea s-a desfășurat în Sala de festivităţi a Liceului „Radu Negru“ din municipiu și a adunat slujitori ai Sfintelor Altare şi numeroşi credincioşi de toate vârstele, fraţi ostaşi sosiţi la Galaţi din toate zonele ţării.

Programul duhovnicest al acestei manifestări încadrându-se în coordonatele programului național bisericesc al anului 2017, declarat drept ”Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”.

Evenimentul a debutat cu un moment de rugăciune, și a continuat cu interpretarea unor cântări specifice Oastei Domnului, rostirea unor poezii creştine şi scurte luări de cuvânt.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeţilor, arătând că prezența numeroasă a tinerilor la aceste întâlniri arată tocmai interesul pe care aceștia îl au pentru rugăciune și pentru exprimarea sentimentelor religioase în comuniune cu ceilalți semeni.

Ultima parte a programului a fost rezervată unor prezentări tematice.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

***

Oastea Domnului este o mişcare spirituală din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, înfiinţată în anul 1923 la iniţiativa preotului Iosif Trifa. În prezent, are statutul de asociaţie religioasă ortodoxă, recunoscută de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul asociaţiei este încurajarea vieţii religioase creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă, atât individuală cât şi comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membrii asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative (ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.).

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook