Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 22 decembrie 2021, în bisericile şi mănăstirile Eparhiei Dunării de Jos, după Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

La Galați, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoți, a săvârşit în Cimitirul „Eternitatea“ slujba parastasului pentru eroii martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, la împlinirea a 32 de ani de la jertfa lor.

La slujbă au participat oficialităţi locale şi judeţene, militari, jandarmi, membrii familiilor martirilor, reprezentanţi ai asociaţiilor locale de revoluţionari, veterani, precum şi simpli credincioşi.

După slujba de pomenire, a avut loc ceremonialul depunerii de coroane de către autoritățile gălățene la monumentul eroilor.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a oferit calendare bisericeşti rudelor eroilor care şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist pentru a lăsa celor de astăzi o țară liberă.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a pomenit în biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din cadrul cimitirului pe toţi eroii Revoluţiei din 1989, înmormântaţi în acest cimitir gălăţean, în prezenţa autorităţilor locale şi a rudelor eroilor.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroi ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook