Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după amiaza zilei de 24 februarie 2023, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda evenimentului cultural de excepţie intitulat „Radu Macovei, mărturisitor al libertății de exprimare, apostol al culturii și presei de la Dunărea de Jos“.

Evenimentul organizat din iniţiativa ierarhului Dunării de Jos, la împlinirea a 80 de ani de la naşterea cunoscutului ziarist gălăţean, Radu Macovei, este rodul unei fructuoase colaborări dintre Muzeul eparhial şi Uniunea Ziariştilor Profesioniști din România, Filiala „Radu Macovei“ - Galați.

Manifestarea comemorativă a debutat în Capela Muzeului eparhial cu oficierea de către chiriarhul Dunării de Jos a Parastasului şi rostirea unui panegiric despre regretatul ziarist Radu Macovei.

La eveniment, alături de familia celui pomenit, au participat ziariști, poeţi, scriitori, preoţi, profesori şi alţi oameni de cultură care l-au cunoscut și l-au apreciat pe directorul primului cotidian din România postdecembristă.

După rugăciunile înălţate în locaşul de cult al muzeului şi cuvântul elogiativ al ierarhului locului, manifestarea a continuat în Sala ”Sergiu Dumitrescu” cu vernisarea unei expoziții ce cuprinde distincții, diplome, cărți şi obiecte care au aparţinut ziaristului comemorat.

În acest cadrul festiv a fost vizionat un colaj cu imagini din viaţa şi activitatea domnului Radu Macovei şi a fost inaugurată sculptura bust a acestuia, realizată cu mare măiestrie de artista brăileancă Ana Maria Negară, cu sprijinul financiar al Asociației „Celibidache“, jurnalistul gălăţean fiind unul dintre descendenţii cunoscutei familii Celibidache.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook