Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La praznicul Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa numeroşilor credincioşi din municipiu care au dorit să participe la acest eveniment liturgic şi misionar deopotrivă.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre însemnătatea sărbătorii de astăzi prin care, odată cu sfințirea cea mare a apei ni se oferă și posibilitatea sfințirii sufletelor și trupurilor noastre.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a oficiat slujba Aghesmei Mari pe esplanada catedralei, după care i-a stropit cu agheasmă şi i-a binecuvântat pe credincioşii prezenţi la slujbă, dorindu-le multă sănătate şi roade sufleteşti şi materiale în noul an care abia a început.

În această zi de mare sărbătoare, credincioşii veniţi la Catedrala Arhiepiscopală, dar şi la celelalte biserici din Eparhia Dunării de Jos, au primit din partea slujitorilor şi a voluntarilor Agheasmă Mare.

Şi în acest an, după slujba de la Catedrala arhiepiscopală, pentru a nu se întrerupe frumoasa tradiţie a pelerinajului de la apele Dunării, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a mers la apele celui mai mare fluviu al țării, în zona din apropierea bisericii medievale „Precista“, unde, în mod simbolic, a lansat o cruce la apă.

Şi în celălalt municipiu mare al eparhiei, la orele amiezii, un sobor de preoţi a săvârșit pe faleza din Brăila slujba de sfințire mare a apei şi au participat la tradiţionala lansare a crucii în apele Dunării.

De asemenea, la iniţiativa Părintelui Arhiepiscop, încă de la primele ore ale dimineţii, preoţii de caritate au oferit cadrelor medicale şi pacienţilor internaţi în unităţile medicale, sticle cu Agheasmă Mare, înainte de a se administra tratamentul medicamentos.

La Spitalul Județean de Urgență din Brăila, preotul Ionuț Vargă de la capela „Sfântul Spiridon“ din cadrul acestei instituţii medicale, cu echipament de protecţie corespunzător, a trecut pe la fiecare salon pentru a le oferi bolnavilor apa sfinţită, aşteptată cu dragoste şi multă credinţă.

Vizita preoţilor în spitale cu Agheasmă Mare a adus binecuvântarea lui Dumnezeu, momente de alinare şi nădejde că Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Hristos Domnul este permanent prezent în viaţa celor ce Îl cheamă şi aduce raze de lumină, alungând negura neputinţei prin prezenţa lucrătoare a harului Duhului Sfânt.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook