Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În această seară, la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați a fost gazda concertului vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc“, susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol - Jean Lupu“ și orchestra simfonică a Teatrului liric gălăţean, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Dragoi.

Evenimentul cultural-artistic de la Galaţi, prilejuit de Ziua Unirii Principatelor Române, a fost organizat în cadrul unui turneu naţional pe care Corul ”Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române îl desfăşoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023.

La concert a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, dar şi foarte mulţi oameni de cultură, profesori, preoţi, elevi, copii şi alţi iubitori de muzică, cu toţii  apeciind prestaţia deosebită a artiştilor de toate vârstele.

Cei prezenţi în sală au avut ocazia de a audia un program unic prin concept şi extrem de atractiv prin orchestraţiile realizate special de maestrul Eugen Dan Drăgoi la partitura “Mama“ şi maestrul Ioan Dobrinescu la partitura “Veronica“.

Prin acest concert s-a dorit a se readuce în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor şi a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte cotegorii de vârstă evadarea în copilărie şi savurarea muzicii de calitate.

La finalul manifestării artistice de excepţie, dirijoarea de cor, conf. dr. Luminiţa Guţanu Stoian ne-a mărturisit că „în cadrul acestui periplu muzical care a continuat la Galaţi, a fost o seară minunată cu un public extraordinar de primitor, cu o sală plină ca şi la celelalte concerte de până acum, cu un proiect care are mare impact asupra publicului“.

De asemenea, cu multă bucurie şi mulţumire sufletească pentru reuşita acestui concert, maestrul Eugen Dan Drăgoi a spus că „acest proiect a fost o adevărată feerie, o adevărată provocare în care am colaborat şi am repetat intens, atât orchestra cât şi minunaţii copii conduşi de doamna dirijor Luminiţa Guţanu Stoian. Ne bucurăm nespus că Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, alături de Teatrul Muzical ‹‹Nae Leonard›› ne-au găzduit acest excepţional proiect de suflet care sperăm că va deschide noi şi binevenite colaborări“.

Aflat sub patronajul spiritual al Patriarhiei Române, în cei 32 de ani de rodnică activitate, Corul „Symbol-Jean Lupu“ a susţinut concerte în ţară şi în strinătate, a participat la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, a realizat discuri, casete şi CD-uri şi a oferit răspunsurile liturgice în duminici la multe bisericii şi catedrale din România şi din străinătate.

În această formaţie corală profesionistă activează copii şi tineri cu vârste între 10 şi 30 de ani, din Bucureşti şi din judeţele limitrofe, sudaţi prin credinţa în acelaşi Dumnezeu şi prin dorinţa de a promova frumosul autentic în rândul ascultătorilor de toate vârstele.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook