Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 31 ianuarie, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea anuală a Organizaţiei Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului eparhial.

După rugăciunea de mulţumire către Dumnezeu, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre lucrarea desfăşurată de această organizaţie bisericească în slujirea semenilor noştri care au nevoie de ajutor.

Ierarhul locului a arătat că prin activitatea acestei organizaţii se promovează solidaritatea creştină şi înmulţirea milosteniei pentru susţinerea vieţii şi a sănătăţii.

În continuare, preşedintele organizaţiei, preotul Nicuşor Sorin Sandu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie. Un capitol important din activitatea CAR-ului evidenţiat în cadrul şedinţei a fost cel al oferii de ajutoare sociale. Peste 100 de persoane au beneficiat de sprijinul de aproximativ 120.00 lei, acordat pe parcursul anului 2022.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc pentru anul 2023.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al C.A.R.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situații şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook