Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 13 iunie a.c., absolvenţii promoţiei 2018 din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie – Galaţi au organizat cursul festiv la finalizarea studiilor.

Programul a debutat cu participarea tinerilor teologi la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către un sobor de preoţi profesori, în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a arătat că „prin participarea la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la care s-au rugat absolvenţii sau mai bine spus promoţia anului centenar de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, am descifrat mult mai bine cât de importantă este rugăciunea şi mai ales unirea noastră în Sfânta Liturghie, toţi cei care sunt părinţi, dascăli, studenţi sau masteranzi pentru a gusta şi a se împărtăşi real în unitate de sfânta şi dreapta credinţă”.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de Te-Deum, ca mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, iar la final a fost săvârşit parastasul pentru profesorii trecuţi la Domnul.

În continuare, în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie s-a desfăşurat Cursul festiv al absolvenţilor de teologie didactică, teologie asistenţă socială şi a masteranzilor.

La eveniment a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere, atât pentru absolvenţi cât şi pentru cadrele didactice, care pe parcursul anilor de studiu au depus efortul pentru transmiterea şi dobândirea cunoştinţelor necesare formării lor profesionale şi umane.

În continuare, profesorii şi absolvenţii au rostit scurte alocuţiuni adecvate momentului solemn al absolvirii cursurilor de licenţă şi masterat.

La final au fost oferite diplome, medalii, cărţi şi flori.

Anul acesta 50 de studenţi şi 16 de masteranzi au absolvit cursurile Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook