Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 7-a după Sfintele Paşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Apostol Andrei“ şi „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Galaţi.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

În cadrul slujbei, ierarhul a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru unitate, pentru dăinuirea dragostei între copii şipărinţişi pentru întărirea familiei creştine din ţară şi din străinătate, dar şi pentru vindecarea de boli şi neputinţe trupeşti.

La momentul liturgic rânduit, diaconul Valentin Postea a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii cu hramurile „Sfântul Apostol Toma“ şi „Sfântul Ierarh Alexandru“ din Parohia Ciureştii Noi, Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol Ioan, capitol 17, versetele de la 1 la 13, în care se relatează despre rugăciunea arhierească din Grădina Ghetsimani, rostită de Domnul Hristos înainte de Sfintele Sale Pătimiri.

Înaltpreasfinţia Sa a arătat de ce această rugăciune a Domnului este numită rugăciunea arhierească.

De asemenea, ierarhul Dunării de Jos a precizat că în Evanghelia de astăzi găsim definiţia unică pentru viaţa veşnică care este o cunoaştere a lui Dumnezeu, Unul în fiinţă şi întreit în Persoane.

La momentul cuvenit, mulţi copii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei, chiriarhul Dunării de Jos a rostit Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

După Sfânta Liturghie, în parcul Reședinței Arhiepiscopale a avut loc o agapă tradiţională la care au participat copii şi credincioşi care vin frecvent la Catedrală, dar şi membrii din familia preotului hirotonit astăzi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook