Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La împlinirea a 124 de ani de la trecerea în veşnicie a vrednicului de pomenire episcop Melchisedec Ştefănescu, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, a avut loc revederea promoţiei 1996, cu ocazia împlinirii a 20 ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică.

La eveniment a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul  Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a participat mai întâi la Sf. Liturghie, binecuvântând familiile tinerilor preoţi şi teologi în capela Seminarului Teologic din Galaţi.

În continuare, Chiriarhul locului a săvârşit slujba de mulţumire, precum şi parastasul pentru toţi ctitorii, profesorii, elevii şi ostenitorii Seminarului Teologic care au trecut la Domnul.

La slujbă au participat şi elevii seminarişti, atât cei mari, cât şi cei din clasele primare.

În sala de conferinţe a Seminarului s-a desfăşurat cursul festiv, după care absolvenţii au vizitat Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

În promoţia 1996 au absolvit un număr de 40 elevi seminarişti. Dintre aceştia, 24 au primit harul preoţiei, 16 slujesc în cadrul Eparhiei Dunării de Jos, 8 în alte Eparhii, iar 2 în cinul monahal.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook