Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos în parohiile din protopopiatul Tecuci au continuat şi în această perioadă activităţile social-filantropice iniţiate şi recomandate de către Sfântul Sinod al Bisericii Române.

Preotul şi credincioşii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Tecuci s-au străduit a se adapta noii situaţii provocate de actuala pandamie. Deşi credincioşii nu au participat la slujbele de la biserică în această perioadă, preoţii au găsit modalitatea de a comunica şi de a se mobiliza pentru activităţile sociale şi filantropice.

Astfel, a fost organizat un grup pe una din reţelele de comunicare (whatsapp) şi zilnic 170 de persoane au primit un scurt cuvânt duhovnicesc privitor la Evanghelia zilei şi viaţa sfântului din ziua respectivă în format audio. În fiecare dimineaţă, preotul şi voluntarii parohiei au prezentat programul filantropic al parohiei şi au propus nume, adrese, situaţii ale familiilor aflate în dificultate (bătrâni, persoane aflate în izolare, bolnavi, familii cu mulţi copii).

De la începutul stării de urgenţă, în acestă parohie au fost implicaţi un număr de 15 voluntari şi au beneficiat de grija Bisericii un număr de 115 persoane. Valoarea ajutoarelor materiale aferite, constând în alimente neperisabile şi produse de igienă au fost în cuantum de 8.450 lei.

Mărturiile şi cuvintele de mulţumire ale celor implicaţi şi ale celor sprijiniţi sunt emoţionante, mobilizatoare şi încurajatoare pentru noi toţi.

Pr. Petru Ojog

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook