Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 3 martie 2011, a avul loc  în Sala de consiliu a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, şedinţa preoţilor slujitori în spitale, aziluri, penitenciare şi armată, din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu savârşirea Sfintei Liturghii la capela „Sfântul Apostol Andrei”, situată în incinta Spitalului gălăţean.

Lucrările propriu-zise au fost prezidate de către pc. pr. consilier social Ionel Rotaru - delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian. În prima parte a întrunirii a fost prezentată de către pc. pr. Ionuţ Manolescu, capelan la Spitalul Clinic Judeţean din Brăila lucrarea „Procrearea umană asistată, o evaluare din perspectiva moralei creştine”,  susţinută ca teză de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

În cadrul şedinţei au fost abordate probleme specifice slujirii sociale, precum şi activităţile ce vor fi defăşurate în anul 2011, în conformitate cu hotărârile şi temele aprobate de Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul în curs: Taina Sfântului Botez şi Taina Sfintei Cununii. De asemenea au fost stabilite coordonatele activităţii liturgice, pastoral-misionare şi social-filantropice din perioada Postului Mare.

La finalul şedinţei, preoţii au vizitat bolnavii Secţiei de Urologie din cadrul spitalului, cărora le-au fost oferite iconiţe şi cărţi de rugăciune.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook