Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 26 martie 2022, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marşul pentru viaţă“.

Şi în acest an, evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“ şi s-a desfăşurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian.

În municipiul Galaţi, începând cu ora 15.00, creştini de toate vârstele, dar îndeosebi tineri - elevi, studenţi şi familii cu mulţi copii s-au adunat şi au participat pe faleza superioară a Dunării la o precesiune care s-a încheiat la biserica „Precista“ cu citirea Acatistului Bunei Vestiri şi rostirea de rugăciuni pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor şi a familiei.

Preotul protoiereu Valentin Rădoi a transmis participanţilor cuvântul de binecuvântare şi de apreciere al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru acest frumos pelerinaj de susţinere al unei vieţi normale, precum şi pentru mărturisirea dreptului la viaţă şi implicarea în ocrotirea celor ce sunt hărăzite de Dumnezeu pentru a fi mame.

La final, în curtea bisericii „Precista“, tinerii şi copiii prezenti au cântat imnuri închinate Maicii Domnului şi s-au bucurat de soarele şi spaţiul generos şi primitor al acestei biserici gălăţene.

Şi la Brăila, în cel de-al doilea mare oraş al eparhiei, creştini, elevi, studenţi şi familii cu copii s-au adunat pentru acest eveniment pe esplanada Catedralei „Naşterea Domnului“ din centrul municipiului.

La măreaţa şi frumoasa biserică reprezentativă a acestui oraş, participanţii împreună cu preoţi din municipiu au rostit rugăciuni şi au înălţat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulţumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite şi în special pentru darul minunat al vieţii.

În interiorul catedralei preotul protoiereu Ştefan Constandache a transmis participanţilor mesajul de binecuvântare al Înaltpresfinţitului Părinte Arhiespiecop Casian, iar medicii şi preoţiiprezenţi au transmis mesaje pro-viaţă.

Cea de-a XII-a ediţie a manifestării, aşezată sub genericul „Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă“, s-a dorit un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie a societăţii civile de la Dunărea de Jos, de conştietizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului – viaţa.

Prin manifestarea de astăzi s-a urmărit atragerea atenţiei pentru preţuirea aşa cum se cuvine a darului mare al vieţii şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

Manifestări similare s-au desfăşurat şi în alte localităţi din Eparhia Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook