Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 25 martie 2023, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marşul pentru viaţă“.

Cea de-a XIII-a ediţie a manifestării, aşezată sub genericul „Viitorul este pro-viaţă“, s-a dorit un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie a societăţii civile de la Dunărea de Jos, de conştietizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului – viaţa.

Şi în acest an, evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“ şi s-a desfăşurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian.

În municipiul Galaţi, începând cu ora 16.00, creştini de toate vârstele, dar îndeosebi tineri - elevi, studenţi şi familii cu mulţi copii s-au adunat şi au participat la o precesiune care a pornit de pe faleza inferioară a Dunării şi a continuat către biserica fortificată ”Precista“, apoi pe strada Domnească până la Catedrala arhiepiscopală.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în mijlocul sutelor de participanţi, de la copii putaţi pe braţele mamelor până la vârstnici dornici să arate preţuirea pentru marele dar al vieţii.

La Catedrala arhiepiscopală, Înaltpreasfinţia Sa împreună cu slujitori ai sfintelor altare din municipiul Galați au rostit rugăciuni pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor şi a familiei.

Tinerii şi copiii prezenti au cântat imnuri închinate Maicii Domnului şi s-au bucurat de cadrul generaos şi primitor al acestui locaş de rugăciune.

La final, ierarhul locului a mulţumit organizatorilor şi participanţilor pentru acest frumos pelerinaj de susţinere al unei vieţi normale, precum şi pentru mărturisirea dreptului la viaţă şi implicarea în ocrotirea celor ce sunt hărăzite de Dumnezeu pentru a fi mame.

 

Şi la Brăila, în cel de-al doilea mare oraș al eparhiei, la ora 16.00, creştini, elevi, studenţi şi familii cu copii s-au adunat la biserica „Sfânta Parascheva“ din centrul orașului, pentru a se ruga și a porni în procesiunea, deja cunoscută brăilenilor, pe Calea Călăraşilor către Catedrala „Naşterea Domnului“.

La punctul de sosire de la măreața și frumoasa biserică reprezentativă a acestui oraș, participanții împreună cu preoți din municipiu au rostit rugăciuni și au înălțat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite nouă și în special pentru darul minunat al vieții.

În interiorul catedralei preotul protoiereu Ştefan Constandache a transmis participanţilor mesajul de binecuvântare al Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiescop Casian, iar medicii şi preoţii prezenţi au transmis mesaje pro-viaţă.

Prin manifestarea de astăzi s-a urmărit atragerea atenţiei pentru preţuirea aşa cum se cuvine a darului mare al vieţii şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

Manifestări similare s-au desfăşurat şi în municipiul Tecuci şi în alte localităţi din Eparhia Dunării de Jos.

 Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook