Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat, în duminica a 18-a după Rusalii, Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenți la Sfânta Liturghie au fost împărățiți cu Sfintele Taine.

În cadrul slujbei, teologul Vlad Cosmin Sârbea a fost hirotonit întru diacon.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică rânduită în această duminică de la Sfântul Luca, în care se vorbește despre pescuirea minunată realizată prin intervenția Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

„Domnul nostru Iisus Hristos a ajutat întâi oamenii să se ridice de la cuvântul rău, la cuvântul bun, de la gândul rău la gândul bun, de la tristețe la bucurie, de la răutate la iertare și de la neliniște la pacea sufletească.[...]

Când suntem singuri, fără rezultate, am suferit un eșec și suntem dezamăgiți, tocmai atunci, pe neașteptate, vine Domnul în ajutor și începe să ne vorbească și să pătrundă în corabia sufletului, a minții și a inimii noastre.

Tot ce vine de la Dumnezeu este bun și atunci când Îl acceptăm pe Domnul, încep și de la noi să vină lucruri bune, întrucât cele bune ale Domnului le îndepărtează pe cele rele ale noastre, iar cuvintele noastre unite cu cuvintele Domnului sunt cuvinte bune care rodesc în fapte bune“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La chinonic, un tânăr de numai 11 ani din municipiul Galați, cu o voce plină de sensibilitate a interpretat pricesne și cântece închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

La final, Părintele Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit iconițe.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook