Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După ce ieri 100 de copii din localitatea Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, au primit articole vestimentare şi încălţăminte în cadrul  programul social-filantropic eparhial „Ne înnoim pentru a merge la şcoală“, prin care toţi copiii care provin din familiile sinistrate primesc ajutoare pentru fi pregătiţi de şcoală, astăzi, 20 septembrie 2024, programul demarat în Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat într-o altă localitate grav afectată de inundaţii.

La orele amiezii, echipa de clerici de la Centrul eparhial a ajuns cu darurile pentru copii în localitatea Costache Negri din protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi.

La şcoala din această localitate, 75 de copii, de la grădiniţă până la clasa a 8-a, au venit cu mare entuziasm şi bucurie pentru a intra în posesia hainelor şi a celorlalte daruri oferite de Biserică.

La finalul acestui program dedicat celor mici pentru a merge la şcoală cât mai repede şi în condiţii normale, se va trece la un alt proiect filantropic eparhial prin care ceilalţi membri din familiile sinistrate vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos articole vestimentare şi încălţăminte.

Tot astăzi, în localitatea Costache Negri au fost oferite sinistraţilor 50 de aragaze şi 100 de porţi cu mâncare caldă.

Acest ajutor umanitar a fost posibil prin implicare preoţilor şi a credincioşilor din protopopiatul Nicoreşti şi cu sprijinul monahiilor de la Mănăstirea Buciumeni, judeţul Galaţi.

Fapele luminoase izvorâte din dragostea sinceră faţă semenul nostru greu încercat nu se vor opri aici, ci vor continua şi în zilele următoare prin implicarea slujitorilor Sfintelor Altare, a credincioşilor şi a altor voluntari şi donatori din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook