În conformitate cu programele social-filantropice eparhiale desfăşurate în această perioadă de epidemie,cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în protopopiatul Covurlui din judeţul Galaţi,a avut loc astăzi, 1 aprilie, o activitate misionară şi social-filantropică pentru persoanele aflate în îngrijire în cadrul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea.
Activitatea de ajutorare a cadrelor medicale, a personalului auxiliar şi a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi a constat în oferirea de materiale pentru igienă, măşti de protecţie, mănuşi, lenjerii de pat şi cărţi de rugăciune.
Această faptă bună a putut fi realizată cu sprijinul material venit din parteaCentrului eparhial şi a parohiilor din protopopiatulCovurlui.
Activităţile de la acest Centrul social sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.
Tot astăzi, preoţii şi voluntarii protoieriei Covurlui s-au deplasat la o mamă care îşi creşte singură doi copii, cu posibilităţi materiale reduse, din localitatea Slobozia Conachi, pentru a le dărui produse de igienă, obiecte de uz casnic, alimente şi cărţi de rugăciune. Luna trecută, parohia Slobozia Conachi din judeţul Galaţi a reuşit, cu spijinul unor voluntari, să reabiliteze camera în care locuieşte această familie nevoiaşă.
Valoarea ajutoarelor oferiteCentrului Medico-Social din Pechea şi familiei din Slobozia Conachi este de 12.000 lei.
Orice ajutor oferit în această perioadă grea prin care trece ţara noastră este binevenit, mai ales acolo unde sunt oameni aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse.
***
Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.
În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 85 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.
În curtea acestui centru, prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în anul 2008, s-a pus temelia bisericii cu hramul „Sf. M. Mc Pantelimon“ şi a luat fiinţă parohia aflată sub acelaşi ocrotitor care slujeşte nevoilor celor internaţi aici, atât din punct de vedere social cât şi liturgic şi misionar.
Pr. Rareş Bucur
FacebookContact