Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 8 aprilie, la sediul Protoieriei Galaţi s-au desfăşurat, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările conferinţei pastoral-administrative corespunzătoare lunii aprilie.

În deschiderea evenimentul, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor de reabilitare, înfrumuseţare şi extindere realizate până în prezent la sediul administrativ al Protoieriei Galaţi, care cuprinde şi un cămin preoţesc pentru preoţii nou hirotoniţi şi pentru slujitorii Sfintelor Altare şi preotesele văduve.

Cu acest prilej, Sfântul Mucenic Constantin Sârbu a fost aşezat ca ocrotitor spiritual al acestui aşezământ, adăugându-se ocrotitorilor existenţi, Sfântul Ierarh Nicoale, Sfânta Cuvioasă Parascheva şi Sfântul Ierarh Atanasie al III-lea al Constantinopolului.

Ierahul locului a rostit rugăciuni de mulţumire către Milostivul Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra clerului şi credincioşilor de la Dunărea de Jos şi a citit rugăciunea mare de dezlegare.

În cuvântul duhovnicesc adresat slujitorilor prezenţi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a vorbit despre minunea învierii lui Lazăr şi lucrarea mântuitoare plină de iubire desăvârşită împlinită de Domnul nostru Iisus Hristos.

De asemenea, Arhipăstorul Dunării de Jos a subliniat frumuseţea trăirii în comuniune şi iubire, din care permanent izvorăşte şi sporeşte lucrarea misionară şi social-filantropică în toată comunitatea.

În continuare, au fost prezentate noi apariţii editorile şi o carte veche din anul 1727 cu înscrisuri privind organizarea administrativ-bisericească din Franţa.

În partea a doua a întrunirii au participat şi studenţi de la Secţiile Asistenţă socială şi Artă sacră din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Un moment plin de învăţămite duhovniceşti a fost redarea cu multă emoţie de către Părintele Arhiepiscop a câtorva meditaţii ale Sfântului Preot Mucenic Constantin Sârbu.

În ultima parte a şedinţei au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a pelerinajul de Florii, care se va desfăşura în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, în ziua de 12 aprilie.

La acest mare pelerinaj vor participa copiii de la grupele catehetice ale bisericilor, elevi din şcoli şi licee, seminariştii, studenţii teologi, alţi tineri implicaţi în activităţi şi proiecte bisericeşti, familii tinere cu copii, credincioşi maturi şi vârstnici, precum şi alte persoane dornice a se alătura acestei manifestări.

De asemenea, au fost stabilite mai multe obiective ce au în vedere implementarea unor programe social-filantropice din perioada prepascală. 

La final, chiriarhul a adresat mulţumiri preoţilor pentru sprijinirea bunei desfăşurări a activităţilor şi programelor bisericeşti din această perioadă pregătitoare pentru marele praznic al Învierii Domnului.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Centenarul Patriarhiei Române

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook