În ultima zi a anului bisericesc se sărbătoreşte punerii în raclă a Brâului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi amintirea trecerii lui prin comunităţile Eparhiei Dunării de Jos, în octombrie 2001.
Spre a cinsti acest eveniment, la Brăila a avut loc conferiţa preoţească lunară prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Programul zilei a început cu participarea tuturor preoţilor protoieriei la slujba Sfintei Liturghii, urmată apoi de conferinţa propriu-zisă la sediul protoieriei Brăila, unde s-a prezentat referatul cu tema „Educaţia religioasă în şcoli şi rolul programului naţional «Hristos împărtăşit copiilor» în spriijinirea tinerilor de către Biserică”. A fost prezent şi dl. Inspector General Şcolar Viorel Botea.
Chiriarhul Dunării de Jos a apreciat interesul preoţilor şi credincioşilor pentru ora de religie din scoli şi pentru programul „Hristos împărtăşit copiilor”, ce se desfăşoară în toate parohiile din acest protopopiat. Preoţii participanţi au prezentat diferite aspecte din experienţa pastorală personală, cu privire la programele eparhiei, în anul bisericesc ce s-a încheiat.
În a doua parte a întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a prezentat recentele hotărâri ale Sfântului Sinod, precum şi măsurile ce se impun a fi luate pe perioadă de criză economică. Totodată, Ierarhul Dunării de Jos a prezentat hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 30 august a.c., cu participarea pc. pr. protoierei privitoare la organizarea fondului pastoral eparhial de întrajutorare a familiile preoţilor, cântăreţilor bisericeşti şi angajaţilor laici de la parohiile cu venituri reduse, măsură care vine în întâmpinarea parohiilor ce se află într-o situaţie economică precară.
Chiriarhul Dunării de Jos a apreciat importanţa sprijinului financiar acordat de către unele parohii, prin programul de întrajutorare parohială, a altor comunităţi confruntate cu probleme financiare.
Întrunirea s-a încheiat cu mulţumirea adusă lui Dumnezeu pentru activitatea desfăşurată în toate parohiile şi comunităţile bisericeşti ale Earhiei, în anul bisericesc ce s-a încheiat.
La începutul noului an bisericesc, în toate parohiile se va oficia Sfânta Liturghie, iar în cadrul slujbei de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc se vor înălţa rugăciuni de binecuvântare pentru dobândirea ajutorului lui Dumnezeu de către toţi credincioşii eparhiei.
FacebookContact