Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 26 decembrie 2010, reprezintă pentru închinătorii bisericii „Naşterea Domnului” din municipiul Brăila un moment de mare bucurie şi emoţie, atunci când sfântul locaş îmbracă haină de sărbătoare cu ocazia sărbătoririi hramului.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de care au slujit numeroşi preoţi şi diaconi. Credincioşii brăileni au avut bucuria de a se ruga şi a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru realizările de peste an la acest sfânt locaş aflat de aproape două decenii în şantier, precum şi pentru lucrările de pictură realizate de maestrul Gheorghe Popescu. La eveniment au fost prezenţi şi copiii din parohia Gura Călmăţui, judeţul Brăila, îndrumaţi de pc. pr. Costel-Lucian Popescu, comunitate înfrăţită cu parohia brăileană.

Catedrala „Naşterea Domnului” se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa unui sobor numeros de preoţi, a autorităţilor locale, precum şi a câtorva mii de credincioşi brăileni. În prezent se desfăşoară lucrările şantierului de pictură, sub coordonarea maestrului Gheorghe Popescu.

În cuvântul său de învăţătură, ierarhul locului a vorbit credindioşilor despre bucuria Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, vestită mai întâi unor oameni simpli, păstorilor din apropierea peşterii din Betleem, apoi celor trei Magi de la Răsărit. „Fie ca bucuria sărbătorii Naşterii Domnului să vă aducă în suflete multă bucurie şi fericire, pentru a o putea împărtăşi şi celor din jur care au atâta nevoie, de mângâiere şi încurajare. Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi nu uitaţi că Dumnezeu este cu noi, aşa cum mărturiseşte Însuşi numele Pruncului Cel Sfânt: Iisus Hristos”, a mai adăugat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii copiii parohiei „Naşterea Domnului”, din cadrul programului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, îndrumaţi de pc. pr. paroh Costel Vatră, alături de copiii parohiei Gura Călmăţui, îndrumaţi de pc. pr. Costel-Lucian Popescu, au susţinut un scut program artistic, constând în interpretarea unei scenete şi a numeroase colinde, în cinstea măreţei sărbători a Naşterii Fiului lui Dumnezeu. Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai Comunităţii persoanelor cu dizabilităţi, patronată de Sfinţii 40 de Mucenici, coordonaţi şi îndrumaţi de pc. pr. capelan Adrian Vanghele, care au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook