Joi, 6 decembrie 2018, în continuarea manifestărilor dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria“ a Muzeului Brăilei „Carol I“ a avut loc un eveniment cultural deosebit, și anume, lansarea a trei volume istorice realizate în coeditare de Editura Academiei Române București și Editura „Istros” a muzeului de istorie brăilean.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru această manifestare culturală.
Cele trei cărți apărute în anul jubiliar „Centenarul Marii Uniri și Brăila 650“ au fost prezentate publicului de către prof. univ. dr. Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române și managerul Muzeului Brăilei „Carol I“.
Istoricii Gheorghe E. Cojocaru și Eugen-Tudor Sclifos sunt editorii lucrării „Documente privind istoria românilor“, colecția „Eudoxiu Hurmuzaki“, Seria a 3- a, Volumul I, Legația Română la Petrograd (1914 – 1918) / Documente.
Volumul „Unirea Bucovinei cu România“, seria Documenta Basarabiae 3, a fost coordonat de Victor Spinei, Ionel Cândea și Zamfira Mihail, cu o Antologie de documente, hotărâri, declarații, adresări, apeluri, telegrame, acte și protocoale unioniste, realizată de academicianul Vasile Tărâțeanu.
Cea de-a treia lucrare intitulată „Estul spațiului românesc în perioada medievală și începutul celei moderne / Studii și documente“ aparține cercetătorului științific Ion Chirtoagă.
FacebookContact