Vineri, 18decembrie 2020, la sediul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat prin videoconferinţă o consfătuire duhovnicească pentru organizarea şi desfăşurarea în condiţiile actualei pandemii a programelor pastoral-misionare şi social-filantropice prilejuite de sfintele sărbători ale Naşterii Domnului, Anului Nou şi Bobotezei în Eparhia Dunării de Jos
Întrunirea on-line de astăzi, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice membrii permanenţei Consiliului eparhial, cei opt protoierei, preoţi de la parohiile din cele două judeţe ale eparhiei şi voluntari din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, Secţia Asistenţă socială din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“.
În deschiderea evenimentului, chiriarhul Dunării de Jos şi toţi participanţii la eveniment au cântat colindul tradiţional „O, ce veste minunată!“
În continuare, ierarhul a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu în lucrarea liturgică, misionară şi social-filantropică desfăşurată în perioada postului Naşterii Domnului de preoţii şi voluntarii parohiali.
În cadrul întrunirii a fost prezentată felicitarea realizată special în acest an pentru a fi oferită de sfintele sărbători credincioşilor, împreună cu mesajul pastoral al ierarhului.
De asemenea, în cadrul şedinţei au fost făcute propuneri şi au fost trasate principalele coordonate cu privire la programele misionare şi filantropice ce se vor desfăşura în perioada următoare.
Pentru a intensifica rugăciunea, comunicarea, comuniunea şi trăirea duhovnicească, sfintele sărbătorise vor desfăşurat în acest an cu respectarea normelor legale în vigoare privind protecţia împotriva noului coronavirus, dar şi cu grija permanentă ca distanţarea fizică să nu fie şio distanţare spirituală.
Cea mai bună soluţie identificată pentru a rezolva distanţarea fizică este apropierea filantropică, prin găsirea şi sprijinirea a cât mai multor copii şi persoane singure nevizitate - icoane vii ale eparhiei.
Totodată, s-a arătat căsperanţa, bucuriaşi comuniunea sunt stările cele mai bune pentru a trece în Noul An în toate comunităţile parohiale.
Întrunirea de astăzi s-a încheita cu interpretarea de colinde tradiţionale, atât de îndrăgite şi apreciate la români.
Pr. Rareș Bucur
FacebookContact