Astăzi, 25 decembrie 2021, la praznicul luminos al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos,în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
La slujbă au participat numeroşi credincioşi din municipiul Galaţi, care au venit cu mare bucurie şi evlavie la biserica reprezentativă a Eparhiei Dunării de Jos pentru a se ruga Bunului Dumnezeu şi a asculta cuvântul de învăţătură rostit de către chiriarhul Dunării de Jos la acest mare praznic împărătesc.
Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre tainica şi sfânta întrupare a dumnezeiescului Prunc din cetatea Betleemului, subliniind totodată bucuria şi frumoasele tradiţii strămoşeşti aduse în viaţa noastră, în fiecare an,de acest prealuminat și dumnezeiesc praznic al înomenirii Fiului veşnic al lui Dumnezeu.
Părintele Arhiepiscop a mai arătat că în vremuri dificile şi cu multe încercări, cum sunt şi cele prin care trecem, trebuie să ne adăpăm cu credinţă şi nădejde din izvoarele harului de la Hristos Domnul.
„Din darurile bogate la Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, din pomul vieţii înnoite, luăm fructul cel mai copt, aşa cum ne arată şi colinda strămoşească. Omul bun este cel care plantează pomul bun al vieţii în sănătate, în pace şi în armonie. Creştinii şi românii din ţară şi din toată lumea sunt cei care, adăpându-se cu toţii din izvoarele harului de la Hristos Domnul, cu nenumăratele Sale binefaceri şi daruri, oferă mai departe bunătate şi dragoste semenilor lor, de aproape şi de departe.
Să ne dea Dumnezeu un izvor de sănătate mai mare decât Dunărea la toţi creştinii şi românii şi împreună cu preacucernicii preoţi, cu cinul monahal şi credincioşii dorim tuturor fraţilor noştri români, care sunt şi în străinătate, comuniune sfântă, sănătate şi cât mai multe împliniri!“, a spus ierarhul Dunării de Jos.
La momentul cuvenit, mai mulți copii şi credincioși prezenți la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.
La chinonic, corul catedralei a interpretat colinde tradiționale românești și alte cântări corale specifice acestui praznic împărătesc, transmițând prin cântec și armonie vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă în această zi de mare sărbătoare și de bucurie pentru creștinătate.
Pr. Rareş Bucur
FacebookContact