Marţi, 4 februarie a.c., cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, conform prevederilor bisericeşti şi legale în vigoare, la Centrul Eparhial a avut loc întrunirea membrilor Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului şi Salariaţilor Bisericeşti din Eparhia Dunării de Jos.
Întrunirea a avut ca obiectiv prezentarea, dezbaterea şi aprobarea raportului de activitate pe anul 2013, luându-se act de modul pozitiv în care această instituţie anexă a Arhiepiscopiei a încheiat anul precedent.
După ce s-a dat citire raportului Comisiei de Cenzori, au fost discutate şi alte aspecte specifice activităţii CAR, precum: analiza şi aprobarea bugetului pentru anul 2014, în care sunt prevăzute şi sume pentru acordarea de sprijin material credincioşilor bolnavi, aflaţi în suferinţă, sau în instituţii de ocrotire socio-medicală, dar şi înscrierea în rândul membrilor CAR a profesorilor de religie titulari şi a angajaţilor din centrele sociale.
Casa de Ajutor Reciproc este o instituţie anexă a Centrului Eparhial şi îşi desfăşoară activitatea cu binecuvântarea Chiriarhului Dunării de Jos şi în conformitate cu propriul Regulament de organizare şi funcţionare.
Întrunirea Permanenţei Consiliului Eparhial cu ppcc protoierei
În continuare, în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial a avut loc întâlnirea premergătoare şedinţelor Consiliului şi Adunării Eparhiale ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la care au fost invitaţi ppcc protoierei din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a constat în analizarea retrospectivă a dărilor de seamă asupra activităţilor pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice pe anul 2013 desfăşurate la parohii, dar şi de perspectivă, asupra activităţilor bisericeşti de la Dunărea de Jos, prevăzute pentru anul 2014.
De asemenea, a fost analizat modul de aplicare a ultimelor hotărâri sinodale cu privire la disciplina financiar-contabilă şi administrativ patrimonială, precum şi coresponsabilitatea clerului şi organismelor parohiale în corecta desfăşurare a actului financiar-contabil la parohii.
Totodată, a fost prezentat programul-cadru naţional elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod cu privire la proclamarea anului 2014 ca „An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii)“ şi „An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română“, identificându-se proiecte pentru aplicarea lui la nivel eparhial, protopopesc şi parohial.
FacebookContact