Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 9 februarie 2021, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea anuală a Organizaţiei C.A.R. a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şedinţa s-a desfăşurat în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial, şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rostirea rugăciunii şi a Evangheliei din această zi, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre lumina faptelor bune şi rolul important pe care această organizaţie bisericească îl are în sprijinirea membrilor săi care au nevoie de ajutor.

De asememea, ierarhul Dunării de Jos a arătat că prin activitatea acestei organizaţii se promovează solidaritatea creştină atât de necesară în zilele noastre, subliniind nevoia de întrajutorare reciprocă şi înmulţirea milosteniei mai ales în această perioadă de pandemie pentru susţinerea vieţii şi a sănătăţii, dar şi sprijinirea celor aflaţi în suferinţă din cauza bolilor şi a deceselor din familie.

În continuare, preşedintele organizaţiei, preotul Claudiu Mitu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie. Un capitol important din activitatea CAR-ului evidenţiat astăzi a fost cel al oferii de ajutoare sociale pe parcursul anului 2020. Ajutoarele financiare au fost în cuantum de 100.000 lei şi au fost acordate la peste 125 de persoane.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc pentru anul 2021.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al C.A.R.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situații şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele.

Tot astăzi, a avut loc la Centrul eparhial din Galaţi şi şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial cu protopopii din cele opt protopopiate ale eparhiei Dunării de Jos.

La întrunirea prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat consilierii eparhiali, cei opt protopopi şi inspectorul bisericesc.

Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe cei prezenţi la activitate sporită, la misiune şi la implicarea în proiectele de sprijinire a parohiilor şi persoanelor cu posibilităţi materiale reduse.

În cadrul şedinţei, sub îndrumarea ierarhului, consilierii eparhiali şi reprezentanții celor opt protopopiate, au discutat aspecte de ordin pastoral-misionar, cultural, social-filantropic şi administrativ şi au fost prezentate cele mai importante proiecte pentru anul 2021.

Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook