Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi proroci ai Vechiului Testament, se bucură de o evlavie deosebită între credincioşii gălăţeni, fiind cinstit de aceştia ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploaie binecuvântată în vreme de secetă aspră.

La biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie din cartierul gălăţean Micro 17, sărbătoarea a debutat încă din ajun prin oficierea slujbei Privegherii şi Acatistul Sfântului Ilie de către preoții din cercul misionar din care face parte această parohie.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în ziua hramului de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Altarul de vară din curtea bisericii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea rugătoare a credincioşilor din parohie, cărora li s-au adăugat credincioşi de toate vârstele din întregul municipiu, dar şi din localităţile rurale învecinate.

La eveniment au participat şi tinerii de la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“, voluntari de la școlile din Galați, precum și copiii de la Fundația „Familia“ din Galați, care au prezentat mai multe programe artistice, ateliere de creație și educaționale.

La momentul chinonicului, copiii îmbrăcați în frumosul port tradițional românesc, au susţinut un microconcert de cântece din repertoriul popular românesc și patriotic.

După slujbă cei prezenţi au fost miruiţi, au primit iconiţe şi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, iar celor mici le-au fost împărţite pachete cu dulciuri.

De asemenea, prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente mai multor instituții de ocrotire a persoanelor defavorizate din municipiul Galaţi.

La final, toți cei prezenţi au vizitat expoziţia de vase tradiţionale şi obiecte populare organizată de parohie, în cadrul căreia au fost amenajate diverse standuri de prezentare a modalităților de pictat icoane și de realizat vase de lut, țesături și produse de panificație.

Expoziția a fost realizată cu spijinul mănăstirilor Adam, Cudalbi și Lacu Sărat, a grupurilor de tineri din localitățile Suhurlui și Vameș și a meșterilor populari din zonă.

Toți copiii participanți la hramul parohiei gălățene vor fi răsplățiți în zilele următoare cu o excursie în Stațiunea Slănic Moldova, prilej cu care vor vizita mai multe obiective bisericești și turistice din zonă.

Pr. Rareș Bucur

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook