Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 1 iunie 2017, Ziua Internaţională a Copilului a fost o pregătire pentru sărbătoarea plenară a Familiei şi Copiilor şi de aceea, în Eparhia Dunării de Jos, au fost alese, pentru activităţi dedicate copiilor, două centre reprezentative, Aşezământului filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi, cu ateliere de creaţie, unde sunt copii rezidenţi şi copii înscrişi la diferite programe afterschool şi Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, aflat vis a vis de Grădina Publică, pentru manifestări culturale, folclorice, tradiţionale, dar şi cântece actuale.

Prezent la ambele manifestări, Ierarhul Dunării de Jos a invitat familia să privească spre copil ca spre o icoană, iar copilul să privească braţele mamei sale şi ale tatălui său, ca spre braţele lui Dumnezeu, şi aşa vom putea fi ca într-o familie unită.

În cadrul Aşezământului filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi, amplele activităţi religioase, cultural-artistice şi educaţionale, au fost intitulate sugestiv „Ziua Porţilor deschise“.

Programul a cuprins ateliere de creaţie, în care toţi copii participanţi au avut ocazia de a vedea şi de a lucra chiar ei broderie, metaniere, icoane.

În acest context, întreaga manifestare de Ziua Copilului a adunat la Aşezământul „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi, peste 400 de copii, însoţiţi de părinţi şi cadre didactice.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a intrat într-un emoţionant dialog sufletesc cu cei mici şi a rostit împreună cu ei rugăciuni pentru părinţii lor şi pentru binele copiilor din întreaga lume, după care le-a oferit daruri ce au constat în dulciuri şi iconiţe.

În grădina Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, a avut loc un spectacol dedicat copiilor, cu programe artistice interpretate de grupuri de tineri din eparhie.

În deschidere, Grupul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“ din parohia Bărăganu, judeţul Brăila, au pus în scenă piese de teatru şi a prezentat câteva dansuri tradiţionale româneşti.

În continuare, Grupul folcloric „Doina Bucuriei“ din parohia Brătuleşti, judeţul Galaţi a interpretat cântece populare vocal-instrumentale şi dansuri populare.

A urmat, Ansamblul folcloric „Cununiţa Satului“ din parohia Lieşti, judeţul Galaţi, cu dansuri populare, cântece corale şi interpretării individuale de cântece vechi tradiţionale.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital al elevilor de la Şcoala de Artă din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Astăzi, la Muzeul eparhial au fost prezenţi peste 700 de copii şi părinţi. Toţi copii prezenţi au primit dulciuri, fructe şi iconiţe.

Se poate spune că, astăzi oraşul de la Dunăre, ca şi în multe localităţi din ţară şi nu numai, a fost cu adevărat o grădină minunată de flori primăvăratice şi frumoase, care sunt copii.

Activităţi similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi de la parohiile „Sfântul Ierarh Spiridon“ şi „Sfântul Antonie cel Mare“ din Galaţi, precum şi la grădiniţa „Familia“ din municipiul Brăila şi grădiniţa parohială din localitatea Ireasca, jud. Galaţi.

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook