Astăzi, 24 iunie 2018, în municipiile Brăila şi Galaţi au avut loc manifestările dedicate sărbătorii Zilei Drapelului Naţional.
Acestea au debutat la Catedrala „Naşterea Domnului” din municipiul Brăila, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale brăilene.
De la Catedrală, drapelul a fost dus de către garda de onoare în Piaţa Independenţei, unde a avut loc Ceremonialul militar.
În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos a mers la Galați la Catedrala Arhiepsicopală, unde împreună cu un sobor de preoți din protopopiatul Galați a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, a numeroși copii și credincioşi gălățeni.
La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Mihai Manoliu, subprefectul judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.
„Ne-am bucurat astăzi de marele eveniment al sfințirii drapelului național, prin care vedem și în același timp înțelegem trei mari virtuți teologice, credința, nădejdea și dragostea, virtuți prin care ne apropiem de Dumnezeu și Dumnezeu se apropie de noi. În același timp, culorile drapelului național sunt împurpurate cu alte trei daruri și anume, azurul de deasupra pământului rotund al neamului nostru românesc, soarele căldurii și luminii care ne ajută să creștem și să aducem pâinea de la Altar pe masa creștinului și văpaia care învăpăiază sufletele și inimile noastre așa cum spune rugăciunea, pe care să o rostim în Anul Centenar în fiecare dimineață atunci când privim la simbolul nostru național ca și către o icoană“, a spus chiriarhul.
De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune pe strada Domnească, către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.
Aici a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României, după care Drapelul Naţional a fost înălţat pe catarg.
După alocuţiunile care au evocat însemnătatea zilei şi semnificaţia culorilor Drapelului Naţional, ceremonialul s-a încheiat cu un scurt concert susţinut de Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi defilarea Gărzii de Onoare.
FacebookContact