Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul Anului omagial al satului românesc și al sărbătorii Zilei Internaționale a Iei, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în seara zilei de 23 iunie a.c,Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a fost gazda unor activități tradiționale românești în centrul cărora a fost ia românească.

Manifestarea  cultural-educativă și artistică, deopotrivă, a fost organizată de Muzeul eparhial în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați, Școala „Dans Popular“ Galați, Asociația Culturală Horincea, Ansamblul „Rapsodia Dunării“, Asociația pentru Promovarea Patrimoniului Cultural și Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”din Galați.

Scopul acestui evenimenta fost de a aduce o contribuție semnificativă la păstrarea, transmiterea și valorificarea scenică a comorilor creației populare și a folclorului autentic și tradițional, specific locuitorilor zonei Dunării de Jos.

Și de această dată, Gradina Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos s-a dovedit a fi locul potrivit în care portul tradițional românesc, cântecele și dansurile populare românești au creat o atmosferă de sărbătoare autentică, în carea bucurie, buna dispoziție, entuziasmul și admirația s-au putut observa pe chipurile sutelor de participanți.

În continuare, pe strada Domnească, între Grădina Publică și Muzeul eparhial s-a desfășurat un impresionant flash mob la care au participat foarte mulți gălățeni, toți având ia românească ca piesă vestimentară importantă.

La final, cel mai vechi şi cel mai răspândit dans popular românesci-a prins pe toți cei prezenți într-o frățească unitate.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook