Astăzi, 22 iunie, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat o activitate pastoral-misionară şi filantropică la Căminul pentru persoane vârstnice „Caraiman“ din cadrul Complexului rezidenţial „Sf. Ap. Petru şi Pavel“ din municipiul Brăila.
Acţiunea de binefacere a fost organizată de preoții din cercul misionar nr. 3 din cadrul protopopiatului Brăila.
Evenimentul a fost desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian în contextul anului omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice şi face parte din seria programelor social-filantropice implementate de parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos în perioada posturilor bisericeşti.
Întrucât ne aflăm în perioada de urcuş duhovnices din Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mai multe parohii din protopopiatul Brăila în consultare cu reprezentanţii azilului ocrotit spiritual de aceşti doi sfinţi apostoli, au stabilit ca un sobor de preoţi să fie în mijlocul persoanelor vârsnice pentru a se ruga împreună cu aceştia şi a le aduce un strop de bucurie şi alinare.
În prima parte a acţiunii, clericii prezenţi au săvârşit slujba Aghesmei mici şi au binecuvântat lucrările de amenajare şi reabilitare efectuate de curând în cadrul azilului.
În continuare, preoţii au oficiat Taina Sfântului Maslu şi apoi le-au oferit daruri persoanelor vârstnice instituţionalizate în această unitate de asistenţă socială.
Cele 100 de persoane asistate în cadrul centrului de ocrotire socială au primit cărţi de rugăciune, iconiţe, pături şi lenjerii pentru paturi, pijamale şi prosoape, achiziţionate special pentru ei.
Atât personalul angajat al acestei instituţii, cât şi bătrânii beneficiari s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii şi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite.
Valoarea ajutoarelor distribuite în cadrul acestei acţiuni filantropice a fost de 6000 lei.
Complexului rezidenţial pentru persoane vârstnice „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Brăila dispune de 201 locuri de cazare amplasate în 2 locaţii din municipiul Brăila.
Prin personalul caminului cu o buna pregatire profesionala, sunt asigurate condiţii corespunzătoare de găzduire şi de hrana, îngrijiri medicale, recuperare şi resocializare, activităţi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică.
Asistenţa religioasă este asigurată de către un preot capelan prin slujbe săptămânale, spovedanie regulată şi oferirea Sfintei Împărtăşanii.
Asistaţii beneficiază şi de servicii de ergoterapie, călcătorie, dar şi alte facilităţi precum bibliotecă, sală de festivităţi şi dans, cabinet de masaj, sală de mese şi pentru petrecerea timpului liber.
Pr. Rareş Bucur
FacebookContact