Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 15 mai 2015, în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc întrunirea candidaţilor la examenul de titularizare / pretransfer / continuitate / suplinire pentru anul şcolar 2015-2016.

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, această întrunire a fost aşezată sub semnul împlinirii a 123 de ani de când Episcopul Melchisedec Ştefănescu a trecut la cele veşnice.

Strălucit ierarh şi păstor de suflete, promotor al Unirii Principatelor Române şi artizan al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, Episcopul Melchisedec Ştefănescu a reorganizat teritoriul canonic de la Dunărea de Jos pe temeliile Mitropoliei Proilaviei şi a păstorit credincioşii din această zonă între anii 1864 -1879.

La împlinirea a 123 de ani de la trecerea sa în veşnicie, în Sala Centrului Eparhial de la Galaţi care-i poartă numele a fost organizată o expoziţie publicistică şi foto-documentară care evocă personalitatea de marcă a culturii române şi universale a vrednicului ierarh Melchisedec Ştefănescu.

La eveniment au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Judeţene din Galaţi şi Brăila, membri ai Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“, profesori de Religie dar şi alte cadre didactice din învăţământul gălăţean.

După scurte alocuţiuni la temă, a fost vizionat un scurt film documentar menit să evidenţieze principalele ctitorii ale strălucitului ierarh, imagini din timpul păstoririi sale la Dunărea de Jos, precum şi câteva profunde şi actuale gânduri – citate - din „Testamentul“ Episcopului Melchisedec Ştefănescu.

În partea a doua a întrunirii, potrivit Procedurii de acordare şi de retragere a avizului scris (binecuvântării) al Chiriarhului pentru desfăşurarea de activităţi în învăţământul religios şi teologic aprobată în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din decembrie 2014, candidaţii au participat la un interviu în faţa unei comisii alcătuite din delegatul eparhial, inspectorul de Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi şi un profesor de Religie cu gradul didactic I.

La acest examen s-au înscris 46 de candidaţi.

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook