Perioada pascală pe care credincioşii o traversează este plină de lumină şi de bucurie, izvorâte din Lumina lumii, Hristos Domnului cel Înviat, şi din mesajul cu care Mântuitorul îi întâmpină pe Sfinţii Apostoli cu cuvintele: „Bucuraţi-vă!“
În Lumina Învierii şi în bucuria întâlnirii cu Domnul Hristos se întâmplă minunea. Minunea din noi! Minunea dintre noi! Comuniunea cu Hristos cel Înviat şi comuniunea dintre noi, ca mărturie de vieţuire creştinească şi mărturisitoare a credinţei în El.
În planul vieţii sociale, creştinii poartă pe umeri povara unei suferinţe provocată de boala molipsitoare a pandemiei cu noul coronavirus care ne arată că numai prin măsuri concrete şi prin fapte minunate de dragoste, arătate prin într-ajutorarea dintre noi, putem trece peste suferinţa bolii şi însingurarea în care suntem.
Biserica, prin vrednicii preoţi şi prin inimoşii credincioşi, s-a implicat continuu prin activităţi social-filantropice care să sprijine familiile greu încercate în această perioadă, iar exemplele pot fi nenumărate.
Un astfel de exemplu este cel al unei comunităţi parohiale, cu biserică în construcţie, cu problemele financiare şi materiale pe care le are o parohie la începuturile ei, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie: Parohia Ţibăneşti II, Protopopiatul Însurăţei, jud. Brăila.
În această localitate, în ziua de 6 aprilie 2020, un incendiu puternic a ars din temelii casa unei familii formată din şapte copii orfani de mamă care îşi duceau traiul cu greu împreună cu tatăl lor.
În mai puţin de 30 de minute, focul virulent le-a mistuit casa unde locuiau, precum şi anexele gospodăreşti, intervenţia pompierilor, deşi rapidă, nu a putut salva mai nimic din agoniseala lor de o viaţă.
Preotul din localitate a fost prezent la stingerea incendiului şi, impresionat de drama acestei famili, împreună cu un alt localinic au hotărât, de comun acord, să sprijine familia şi să le ridice o nouă locuinţă.
Astfel, încă din seara zilei de 6 aprilie 2020, preotul paroh a luat în casa sa 4 copii ai familiei greu încercate, oferindu-le hrană şi adăpost, iar ceilalţi membri au mers la rude.
În ziua imediat următoare, preotul a luat legătura cu mai multe persoane cu suflet bun şi cu posibilitate financiară din parohie şi au strâns, în decurs de câteva zile, suma de 15.000 lei, la care s-a adăugat contribuţia Consiliului local în valoare de 6.000 lei, constând în oferirea de materiale de construcţie.
Din data de 10 aprilie, sub coordonarea preotului paroh au început lucrările propriu-zise la noua locuinţă.
Imobilul compus din 5 camere este finalizat în procent de 60 %, în prezent executându-se lucrări de tencuire a pereţilor la interior.
Pe toată perioada lucrărilor de construcţie, doamna preoteasă, împreună doamnele din Comitetul parohial, au asigurat, zilnic, hrana pentru lucrători şi voluntari.
La ridicarea imobilului au ajutat şi membrii familiei, manifestându-şi permanent recunoştinţa pentru ajutorul primit din partea comunităţii parohiale.
În continuare, prin implicare protoieriei Însurăţei se vor achiziţiona materialele necesare continuării lucrărilor de tencuire şi realizării sistemului de iluminare a noului imobil.
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu sprijinul voluntarilor şi al altor eventuali donatori, până la Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, nădăjduim ca noua casă pentru familia Adam Constantin să poată fi finalizată şi mobilată.
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos
FacebookContact