Ca de fiecare data în ultimii 8 ani, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului nostru Casian, în Eparhia Dunării de Jos, pe toată perioada Postului Mare, se desfăşoară ample acţiuni social-filantropice menite să sprijine persoanele sărace aflate în dificultate şi să aline suferinţa creştinilor care se găsesc în diferite instituţii ale statului: spitale, azilurile de bătrâni, penitenciarele şi şcolile pentru copiii cu nevoi speciale.
Răspunzând chemării Domnului, peste 80 de parohii din toate cele 8 protoierii au desfăşurat acţiuni filantropice în cadrul căreia au fost vizitate cca. 39 spitale, aziluri şi penitenciare, din oraşele Galaţi, Brăila şi Tecuci, precum şi din alte localităţi cu astfel de instituţii sociale de ocrotire ale statului.
În această lucrare misionară au fost implicaţi peste 550 de voluntari şi membri ai consiliilor şi comitetelor parohiale, coordonaţi de preoţii parohi. S-au oferit alimente, haine, încălţăminte, iconiţe, cărţi de rugăciuni, calendare şi cruciuliţe. Valorile ajutoarelor şi darurilor oferite au fost estimate pe fiecare protoierie astfel: Protoieria Galaţi – 9593 lei, Protoieria Brăila – 6462 lei, Protoieria Tecuci – 6086 lei, Protoieria Făurei – 2460 lei, Protoieria Însurăţei – 2360 lei, Protoieria Tg. Bujor – 4012 lei, Protoieria Nicoreşti – 3630 lei şi Protoieria Covurlui – 6300 lei. Numărul total al beneficiarilor este de 1400 persoane.
Duminica Sfintei Cruci reprezintă un eveniment aparte şi pentru că este sărbătoarea de hram a capelei destinate persoanelor cu deficienţe de auz, capelă ce se află la demisolul Bisericii „Pogorârea Sf. Duh” din Galaţi. Această capelă a fost pusă la dispoziţia credincioşilor hipo-acuzici începând cu 1 martie 2006 pentru ca în acest locaş să fie interpretată Sfânta Liturghie în limbajul mimico-gestual. Prin grija şi osteneala preoţilor slujitori de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh”, pentru membrii Asociaţiei Surzilor, care au participat la această sărbătoare, au fost pregătite mici daruri, constând în alimente de primă necesitate. De asemenea, un număr de şapte elevi deficienţi de auz de la Şcoala Specială „P.P.Neveanu”, care se află în vecinătatea capelei, s-au mărturisit şi s-au împărtăşit.
Cu siguranţă bucuria Învierii Domnului va fi mult mai mare dacă ne vom asuma şi vom purta crucea aproapelui nostru prin astfel de fapte de iubire, transformând astfel aşteptarea în nădejde, neputinţa în biruinţă, singurătatea în comuniune.
FacebookContact