S-au împlinit astăzi 40 de zile de când, cunoscutul om de cultură gălăţean Sergiu Dumitrescu, a trecut la cele veşnice.
Tot astăzi, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, spaţiul expoziţional temporar al Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a primit numele: Sala „Sergiu Dumitrescu“.
Cu acest prilej ierarhul locului a oficiat slujba de sfinţire, dar şi parastasul pentru regretatul om de cultură gălăţean.
Totodată, în prezenţa numeroaselor personalităţi ale vieţii cultural-artistice din Galaţi şi ale oficialităţilor locale şi judeţene, a fost vernisată expoziţia „In memoriam“, care reuneşte o parte din creaţia artistică a plasticianului Sergiu Dumitrescu.
La final, o parte dintre artiştii Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, au adus un omagiu muzical regretatului artist plastic şi om de cultură gălăţean.
Sergiu Dumitrescu, repere biografice
S-a născut la data de 23 decembrie 1954, în familia medicului veterinar Paul Dumitrescu.
Încă din perioada când era elev la Liceul „Vasile Alecsandri“, a frecventat atelierul sculptorului Mihai Mihai, pentru ca, în 1977, să fie admis la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, unde a studiat cu profesorii Vladimir Predescu şi Marin Iliescu.
După absolvire (1981) a revenit la Galaţi, unde a lucrat ca metodist la Casa de Cultură a Studenţilor, profesor în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar, iar după 1990 a ocupat funcţiile de consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional şi manager al Centrului Cultural „Dunărea de Jos“.
Din 1991, a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, iar începând cu anul 1979 a organizat mai multe expoziţii personale, atât în Galaţi, cât şi în străinătate.
S-a stins pe 1 februarie 2016, în urma unui stop cardiac.
FacebookContact