Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, în ziua de 3 martie 2018, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila a organizat etapa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie.

Probele de concurs s-au organizat pentru elevii de la clasele a VII-a până la clasele a XII-a, timpul acordat pentru rezolvarea subiectelor a fost de 3 ore.

La Galaţi, concursul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ şi a reunit 277 de elevi competitori.

După rostirea rugăciunii, pc. pr. Lucian Petroaia, vicar eparhial și pc. pr. Costel Bulgaru, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Galați, au transmis tinerilor participanți mesajul de binecuvântare și încurajare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, oferindu-le totodată și câte o iconiță.

„Olimpiada de astăzi este o competiție școlară ce vizează aptitudinile și performanțele elevilor, dar în egală măsură își dorește și promovarea valorilor morale și spirituale fundamentale ale religiei creștine, precum și spiritul de fair-play, de competitivitate și relații de comunicare. Ne dorim ca elevii noștri să obțină rezultate foarte bune, dar în egală măsură să fie mulțumitori lui Dumnezeu și semenilor lor și să-și arate iubirea față de Dumnezeu și față de oameni. Astăzi, toți elevii de la olimpiadă sunt «atleți ai lui Hristos» care aleargă spre a se încununa“, ne-a declarat doamna Ionica Viorica Popa, profesor la disciplina Religie în cadrul Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” din Galați.

La Brăila, gazda concursului pentru cei 350 elevi participanţi a fost Şcoala Gimnazială  „Mihu Dragomir“ din municipiu.

Și la Brăila, mesajul de binecuvântare și încurajare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a fost transmis elevilor de pc. pr. protoiereu de Brăila, Mircea Băncilă și doamna Elena Cocîrlea, inspector pentru disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Pentru crearea egalităţii de şanse şi imparţialitate, subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe baza programei pentru olimpiadă şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ VII-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina „Religie“.

„Acest eveniment educațional-spiritual este un moment de bilanț al activității dascălilor la disciplina Religie, dar și un moment atât de așteptat de elevii școlilor generale și liceelor din Brăila care și-au exprimat în multe rânduri dorința de a participa la un concurs de o asemenea anvergură“, ne-a comunicat doamna Manuela Veronica Sarău, profesor la Școala Gimnazială „Anton Pann“ din Brăila.

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook