Seria manifestărilor cultural-misionare organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada Postului Mare a continuat în această săptămână cu o conferinţă duhovnicească, solicitată şi aşteptată cu mult interes de credincioşii acestei eparhii.
Astfel, în seara zilei de 8 martie a.c., Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi a fost gazda conferinţei intitulată „Sfinţii - îmblânzitori de civilizaţie“.
Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos împreună cu Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie“ - filiala Galaţi, Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“ şi Asociaţia „Familie şi Dăruire“, s-a bucurat de prezenţa părintelui prof. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ din Sibiu.
La dezbateri a fost prezent și Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat manifestarea și a prezentat publicului în câteva cuvinte principalele repere culturale şi ştiinţifice din viaţa şi activitatea părintelui Constantin Necula.
Tema prezentată a suscitat un mare interes din partea publicului alcătuit din oameni de cultură, intelectuali, profesori, preoţi, studenţi teologi, elevi seminarişti, copii, precum şi numeroşi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei.
În stilul părintelui profesor deja cunoscut de foarte mulți români, de la început și până la finalul discursului a atras atenția și simpatia celor 800 de persoane prezente în sală și pe holurile instituției culturale.
Seara s-a încheiat cu un dialog al părintelui conferenţiar cu publicul prezent, susţinut prin răspunsurile oferite la diversele întrebările primite din partea auditoriului.
Despre evenimentul din această seară, părintele Necula ne-a spus că a fost „o întâlnire de suflet despre sfinți și despre modul în care ei pot civiliza sufletele noastre, care, dincolo de temperatura din sală, a încălzit și inimile.
Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Casian că a fost prezent împreună cu noi în sală și ne-a sprijinit în acestă după-amiază cu totul specială, cum le-am mulțumit și copiilor prezenți la întâlnire și părinților lor și nu în ultimul rând, celor ce ne-au sprijinit să ne vedem. Dincolo de întâlnirea de astăzi, sper că oamenii au înțeles foarte bine mesajul bisericii de bucurie, de împărtășire cu Hristos și mai cu seamă, de împăcare cu noi înșine și unii cu ceilalți.
Comunitatea locală a bisericii din Galați a dovedit odată în plus că, a fi dunărean nu înseamnă a înota în apele tulburi, ci a ști care sunt malurile către care să te îndrepți cu corectitudine și cu atenție sporită“.
La plecare, mulți dintre credincioșii prezenți au primit autografe din partea părintelui Constantin pe diversele cărți de zidire sufletească, achiziționate de la standurile amenajate special în foaierul teatrului gălățean.
FacebookContact