Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop, în Protoieria Covurlui a avut loc şedinţa lunară administrativă, în cadrul căreia au fost analizate aspecte legate de programele educaţionale, social-filantropice şi administrative ce vor fi organizate de Sărbătoarea Învierii Domnului. Tema întâlnirii a fost „Unitatea Bisericii în faţa persecuţiilor“.

În cadrul conferinţei au fost prezenţi şi doi reprezentanţi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care au prezentat măsurile esenţiale pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, precum şi pentru protecţia persoanelor participante în număr foarte mare la manifestările prilejuite de marile sărbători creştine.

Totodată, cei doi invitaţi au transmis mesajul de mulţumire din partea conducerii al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru implicarea exemplară a preoţilor şi voluntarilor mobilizaţi de biserică în timpul inundaţiilor care au afectat această zonă a judeţului Galaţi în anii 2013 şi 2016.

De asemenea, ei au împărţit preoţilor participanţi pliante cu normele standard de prevenire a incendiilor.

În conformitate cu programele social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, în incinta Centrului Medico-Social din localitatea Pechea, preoţii protoieriei Covurlui au săvârşit Taina Sfântului Maslu la care au participat, atât cadrele medicale, cât şi asistaţii, după care a fost organizată o amplă activitate de binefacere în cadrul acestei instituţii prin donarea unui număr de 43 de dulapuri de haine, la care s-au adăugat şi alte produse constând în alimente de bază, haine şi produse de igienă, valoarea acestor ajutoare totalizând suma de 12.000 de lei.

La finalul acestei activităţi, pc pr. protoiereu a adresat un cuvânt de învăţătură, mulţumind parohiilor din cadrul protopopiatului pentru că au făcut posibilă această milostenie.

Preoţii au încheiat activitatea de astăzi prin vizitarea celor internaţi la camerele lor, unde i-au binecuvântat şi i-au stropit cu aghiazmă.

Activităţile de la Centrul social sunt o prelungire a acţiunilor social-filantropice desfăşurate în Duminica Sfintei Cruci în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.

***

Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.

În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 82 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.

În curtea acestui centru, prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în anul 2008, s-a pus temelia bisericii cu hramul „Sf. M. Mc Pantelimon“ şi a luat fiinţă parohia aflată sub acelaşi ocrotitor care slujeşte nevoilor celor internaţi aici, atât din punct de vedere social cât şi liturgic şi misionar.

În multiplele activităţi social-misionare ale acestei parohii se numără şi preocuparea permanentă pentru înmormântarea persoanelor decedate care nu au pe nimeni, precum şi pomenirea şi îngrijirea mormintelor acestor persoane.

Centenarul Patriarhiei Române

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook