Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 17 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a avut loc Concertul intitulat „Călătorii muzicale“.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul eparhial în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Pro Valores“, în cadrul Turneului „Citadele muzicale“, ediţia a X-a.

Toate manifestările din cadrul acestui eveniment itinerant sunt caritabile, fondurile strânse din donații fiind destinate campaniei „Viitorul artei“, ce are ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroși.

Manifestarea cultural-artistică din această seară s-a desfăşurat în Salonul Oficial al Muzeului eparhial şi a fost susţinută de Ansamblul „Musica Viva“, format din artiștii Florin Mitrea la violoncel și pianista Andreea Butnaru.

Ansamblul „Musica Viva“ a fost fondat în anul 2005 de către pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, fiind gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii camerale clasice.

Între proiectele de succes pe care ansamblul le-a avut până în prezent, se numără: „Brahmsiana“ (2008), „Sunet, Materie, Cuvânt“ (2010), „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialoguri muzicale“ (2013 -2015).

În anul 2013, „Musica Viva“ a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile Uniunii Europene de Radio.

Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și șef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Recent, Ansamblul „Musica Viva“ a realizat un compact disc intitulat „O călătorie în secolul XX“, cu sonate pentru violoncel și pian ale compozitorilor Martinu, Șostakovici și Poulenc.

La Muzeul eparhial, muzicienii bucureșteni au interpretat opusuri semnate de compozitoriconsacrați precum: Jules Massenet, George Stephănescu, Serghei Rahmaninov, Constantin Dimitrescu, Felix Mendelssohn, Paul Constantinescu, Ludwig van Beethoven, Doru Popovici și Bela Bartok.

Interpretările abordate cu profesionalism de către artiștii prezenți au constituit un inconfundabil periplu muzical prin țări precum: Franța, Rusia, Ungaria, Germania, Austria și România.

Sonorităţiledeosebitereaduse în atenția iubitorilor de muzică, au produs adevărate stări de bucurie şi de nostalgie, dar şi de înălţare sufletească.

La finalul interpretărilor muzicale, publicul gălăţean a răsplătit abordarea de excepţie a pieselor cu prelungite ropote de aplauze.

Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook